Η ενίσχυση της γνωσιακής βάσης της διατροφικής αξίας των τοπικών/παραδοσιακών προϊόντων μέσα από την επεξήγηση της διατροφικής αξίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, με έμφαση σε συγκεκριμένα συστατικά και την αναγκαιότητά τους για τον ανθρώπινο οργανισμό (ποσότητα, συχνότητα, παραδείγματα χρήσης) με τη δημιουργία Διατροφικού Χάρτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία και την παράδοση των τοπικών προϊόντων θα λειτουργήσει ως εργαλείο εκτίμησης και υποστήριξης των μοναδικών τοπικών προϊόντων έναντι παρόμοιων συμβατικών.
Η υλοποίηση στοχευμένων προωθητικών ενεργειών και δράσεων ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης των καταναλωτών, αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα αναρτήσει σε Διαδικτυακή πλατφόρμα τον Διατροφικό Χάρτη, ώστε να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τη διατροφική αξία των εν λόγω προϊόντων.
Τίτλος Έργου:
«Διατροφικός Χάρτης για τα Παραδοσιακά ή Τοπικά Προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
Χρονική Διάρκεια Έργου:
15 Φεβρουαρίου 2019 – 14 Φεβρουαρίου 2020
Ιστοσελίδα Έργου:
Πλαίσιο & Ποσό Χρηματοδότησης Έργου
Προγραμματική Σύμβαση
Ποσό Χρηματοδότησης: 24.800,00 €
Επιστημονικός Υπεύθυνος (ΠAΔΑ):
Καθηγητής Ιωάννης Τσάκνης
Email: jtsaknis@uniwa.gr
Τηλ: 210 5385500
Ομάδα Έργου:
Δημήτριος Τυμπής, Υπεύθυνος επικοινωνίας / Διοικητική Υποστήριξη – Δ.Ε.Π.
Δήμητρα Χούχουλα, Δ.Ε.Π.
Ευσταθία Τσάκαλη, Δ.Ε.Π.
Άννα Παπαγεωργίου, Εξωτερικός Συνεργάτης
Δέσποινα Καμπουροπούλου, Εξωτερικός Συνεργάτης
Κοινοπραξία – Συνεργαζόμενοι Φορείς:
Ερευνητικές Δημοσιεύσεις/ Αποτελέσματα / Πατέντες :
Διοργάνωση δύο Ημερίδων στη Χαλκίδα – 21/01/2020 και Λαμία – 10/02/2020, για την παρουσίαση του «Οδηγού Ανάδειξης της Ιστορικής Αξίας των Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων» και του «Οδηγού Ανάδειξης της Θρεπτικής Αξίας των Τοπικών & Παραδοσιακών Προϊόντων» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.