Η “Cocreation” είναι μια ισχυρή εκπαιδευτική μεθοδολογία για μάθηση βασισμένη στο σχεδιασμό με δυνητικά έντονο οικονομικό αντίκτυπο. Καλύπτει τις ανάγκες για καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας που φέρνουν ευρείες και σε βάθος γνώσεις και δεξιότητες, όπως η επιχειρηματική συμπεριφορά, η πολυπρισματική σκέψη, η ομαδική εργασία, η επικοινωνία και η οικοδόμηση συνεργασιών και δικτύων.
Το πρόγραμμα T-CREPE αντιμετωπίζει δύο προβλήματα που περιορίζουν αυτές τις επιπτώσεις που πρέπει να επιτευχθούν, δηλαδή αναβάθμιση και μεταφορά επιτυχημένων αποτελεσμάτων.
Μια πλατφόρμα βασισμένη στο «παιχνίδι» θα υποστηρίξει τους διδάσκοντες στην εφαρμογή μαθησιακών δραστηριοτήτων που βασίζονται στη συνδημιουργία των μαθημάτων τους, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά τους, εστιάζοντας στην απόκτηση γνώσεων σε κλάδους που σχετίζονται με τη κλωστοϋφαντουργία, αναπτύσσοντας δεξιότητες των μαθητών και οικοδομώντας συνεργασίες. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα ενισχύσει τη μεταφορά χρήσιμων αποτελεσμάτων των περιπτώσεων συν-δημιουργίας, οδηγώντας σε εμπορική εκμετάλλευση.
Οι δραστηριότητες του “T-CREPE” συνίστανται στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εργαλείου υποστήριξης και του περιεχομένου του. Τα εργαλεία και το περιεχόμενό τους θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια υποθέσεων δημιουργίας συνθέσεων που εκπονήθηκαν, σε συνεργασία με τη βιομηχανία και άλλους ενδιαφερόμενους.
Το έργο βασίζεται σε εργαλεία και περιεχόμενο που έχουν αναπτυχθεί σε προηγούμενα έργα. Επιπρόσθετο περιεχόμενο (παιχνίδια) θα δημιουργηθεί από τους εταίρους, αλλά και από τους καθηγητές και τους φοιτητές ως μέρος της καθημερινής διδασκαλίας.
Η κοινοπραξία αποτελείται από μια γεωγραφικά ισορροπημένη ομάδα 4 ακαδημαϊκών εταίρων με υπόβαθρο στη συνδημιουργία στην εκπαίδευση, τη διοίκηση, τη κλωστοϋφαντουργία και τον (εικονικό) σχεδιασμό. Η βιομηχανία εκπροσωπείται από 2 ομοσπονδίες και 2 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξειδικευμένες στην εφαρμογή ΤΠΕ σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας θα συμμετάσχουν σε όλες τις δραστηριότητες προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι οι ανάγκες και οι προσδοκίες τους είναι στοχευμένες έτσι, ώστε η πλατφόρμα να είναι ελκυστική και γι’ αυτούς.
Η πλατφόρμα T-CREPE θα αναπτυχθεί για την κλωστοϋφαντουργική μηχανική (η οποία συνιστά ένα διεπιστημονικό πεδίο), αλλά θα είναι εύκολα μεταβιβάσιμη και σε άλλα πεδία της μηχανικής και των γενικών σπουδών.
Τίτλος Έργου: «T-CREPE – Συνεργασία για τη δημιουργία υποδειγμάτων εκπαίδευσης Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών (2019-2022)»
Χρονική Διάρκεια Έργου: 01/11/2019-31/10/2022
Ιστοσελίδα: Έργου: http://www.t-crepe.eu/
Πλαίσιο & Ποσό Χρηματοδότησης Έργου:
ERASMUS+_Textile Engineering for Co-creation Paradigms in Education_T-CREPE
Ποσό Χρηματοδότησης: 153.591,00€
Επιστημονικός Υπεύθυνος (ΠAΔΑ): Δρ Γεώργιος Πρινιωτάκης, Email: gprin@uniwa.gr, Τηλ: 210-5381335
Κοινοπραξία – Συνεργαζόμενοι Φορείς:
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα (Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Εργαστήριο Σχεδίασης και Ανάπτυξης Πλεκτών καινοτόμων προϊόντων – ΣΑΠΚΕ)
- Ghent University, Βέλγιο (Συντονιστής)
- Lappeenranta University, Φινλανδία
- Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
- EuraMaterials (εκπρόσωπος Βιομηχανίας), Γαλλία
- Richter and Partners (εκπρόσωπος Βιομηχανίας), Δανία
- TexMind (Σχεδίαση ψηφιακών εργαλείων), Δανία
-
- Plug & Wear (εκπρόσωπος Βιομηχανίας), Ιταλία