Το πρόγραμμα “DIFME” επιδιώκει να καταρτίσει ένα πρόγραμμα σπουδών για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών στους τομείς της χρηματοοικονομικής γνώσης και των ψηφιακών δεξιοτήτων. Μέσω μιας εις βάθος ανάλυσης των αναγκών των επιχειρηματιών και των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας που προσφέρουν τα Iδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ (και πέραν αυτού), θα εντοπιστούν οι θεμελιώδεις ικανότητες που απαιτούνται στους δύο κλάδους και τα κενά της υπάρχουσας κατάστασης. Στη συνέχεια, το έργο θα σχεδιάσει και θα δοκιμάσει ένα πρόγραμμα σπουδών για να προσφέρει αυτές τις δεξιότητες σε συνδυασμό με διάφορες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης.
Η πρόσβαση στην πλατφόρμα εκμάθησης και οι παραπομπές σε άλλες πολύτιμες πηγές πληροφοριών θα είναι διαθέσιμες μέσω ενός διαδικτυακού SME HUB, το οποίο θα βοηθήσει τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες να εντοπίσουν ψηφιακά καινοτόμους τρόπους διεθνοποίησης των επιχειρήσεών τους. Οι εταίροι θα συνεργαστούν για τη συλλογή και διανομή όλων των χρήσιμων πληροφοριών (γνώσεις, κυβερνητικά και άλλα σχετικά προγράμματα βοήθειας) σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Το “DIFME” θα αναπτύξει ένα υψηλού επιπέδου, εύχρηστο περιβάλλον που θα ενσωματώνει την εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση στη μάθηση θεμελιωδών εννοιών για την επιχειρηματικότητα μέσω της πρόσβασης στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης. Μέσω του SME Hub, το “DIFME” θα υποστηρίξει τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το SME Hub στοχεύει σε νεοσύστατους και έμπειρους επιχειρηματίες και ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση με τον ακαδημαϊκό χώρο. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες ένταξης των νέων επιχειρηματιών στην αγορά και ενθαρρύνεται η επιχειρηματική τους επιτυχία. Προωθείται η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών οργανισμών και επιχειρηματιών με εκδηλώσεις διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου για την ευαισθητοποίηση και την προσέγγιση των ενδιαφερομένων σε όλη την Ευρώπη, στην αγγλική, τη γερμανική, την ελληνική, την ολλανδική, την ιταλική και τη βουλγαρική γλώσσα. Το έργο θα ολοκληρωθεί με ένα μνημόνιο συνεργασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός κοινού προγράμματος προσόντων με προσόντα ΕΕ.
Τίτλος Έργου:
Ψηφιακή Διεθνοποίηση και Χρηματοοικονομικές Δεξιότητες για μικροεπιχειρηματίες – DIFME
Χρονική Διάρκεια Έργου: 01/01/2019 – 31/12/2021
Ιστοσελίδα Έργου: http://www.difme.eu/
Πλαίσιο & Ποσό Χρηματοδότησης Έργου: KA2: Cooperation for innovation and the exchange of good practices – Knowledge alliances Call:EAC/A05/2017
Ποσό Χρηματοδότησης: 58.092,00€
Επιστημονικός Υπεύθυνος (Πα.Δ.Α.): Δρ Γεώργιος Πρινιωτάκης, Email: gprin@uniwa.gr, Τηλ: 210-5381335
Κοινοπραξία – Συνεργαζόμενοι Φορείς:
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα (Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Εργαστήριο Σχεδίασης και Ανάπτυξης Πλεκτών καινοτόμων προϊόντων – ΣΑΠΚΕ)
- Malta Business Foundation, Μάλτα
- University of Malta, Μάλτα
- Dublin Institute of Technology, Ιρλανδία
- Fab Practice Limited, Ιρλανδία
- IDEC – Συμβουλευτική Επιχειρήσεων, Εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας, Εκπαίδευση ΑΝΩΝΤΥΜ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Ελλάδα
- ISOB GmbH- Institute for Socio-Scientific Consultancy, Γερμανία
- Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg, Γερμανία
- Eurocrea Mechant srl, Ιταλία
- University of National and World Economy, Βουλγαρία
- Inqubator Leeuwarden (Stichting Incubator), Ολλανδία