Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Ερευνητικό Εργαστήριο ‘’Οικονομικών, Διοίκησης, Πολιτικών Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας’’ και ο Διευθυντής καθηγητής Μάρκος Σαρρής, ο Διευθυντής του ΠΜΣ στη Διοίκηση και Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας καθηγητής Σωτήριος Σούλης και ο Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής της κατεύθυνσης ‘’Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας’’ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
συμμετείχαν μαζί με τον καθηγητή Γ. Πιερράκο και την Αν. καθηγήτρια Α. Γούλα στο καινοτόμο Ερευνητικό έργο βιογενετικής τεχνολογίας και επιχειρηματικής καινοτομίας με τίτλο «Παραγωγή, διάθεση και εφαρμογή προϊόντος γέλης (gel) αιμοπεταλίων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε ασθενείς με διαβητικό πόδι» στο πλαίσιο του ειδικού πρωτοκόλλου συνεργασίας.
Το Ερευνητικό Εργαστήριο ‘’Οικονομικών, Διοίκησης, Πολιτικών Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας’’ συνεχίζει τη μακρά συνεργασία με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΒΒΕΑΑ) και την Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ) από το πρώτο έργο το 2005 με τίτλο «Διερεύνηση της Ποιότητας ζωής μεταμοσχευμένων ασθενών και διαμόρφωση εργαλείων αξιολόγησης της σχετιζόμενης με την υγεία ποιότητα ζωής » στο πλαίσιο του επίσημου ερευνητικού προγράμματος Αρχιμήδης Ι, εν συνεχεία το 2012, με το έργο « Ανάπτυξη Δικτύου Κέντρων Συλλογής Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και Διασφάλιση Ποιότητας στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος με τη Δημιουργία Συστήματος Διαπίστευσης σύμφωνα με το Πρότυπο FACT-NETCORD”, μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή του στο ερευνητικό πρόγραμμα ΕΥΔΕ/ ΕΤΑΚ.
Το συνολικό έργο αναλήφθηκε από το ΙΒΒΕΑΑ της Ακαδημίας Αθηνών, το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, την BDC και το εργαστήριο ΟΔΙΠΥΚΠ του ΠΑΔΑ.
Η ερευνητική επιτυχία του εγχειρήματος θα προσδώσει τη θεμελίωση της πλέον σύγχρονης βιοτεχνολογικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και Διεθνώς, θα δημιουργήσει ελπίδα για εκατομμύρια ασθενείς με προχωρημένες νοσολογικές εκβάσεις «από την εφαρμογή της αλλογενούς γέλης αιμοπεταλίων για την επούλωση του έλκους διαβητικού ποδιού» και παράλληλα, θα αναπτύξει περαιτέρω την επιστημονική τεχνογνωσία στον Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό χώρο.
Η εν λόγω ακαδημαϊκή και ερευνητική πρωτοβουλία του ΠΑΔΑ και η επιτευχθείσα συνεργασία, καθιστά έτσι το ΔΜΥΠ και το ίδρυμα ισχυρό ερευνητικό πόλο στο διεθνή επιστημονικό ανταγωνισμό και συνάδει με τους τιθέμενους μακροχρόνιους αναπτυξιακούς και επιστημονικούς στόχους του.
Τίτλος Έργου (ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ): «Παραγωγή, διάθεση και εφαρμογή προϊόντος γέλης (gel) αιμοπεταλίων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε ασθενείς με διαβητικό πόδι
Χρονική Διάρκεια Έργου: 10/11/2020 έως 28/02/2022
Πλαίσιο & Ποσό Χρηματοδότησης Έργου: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Κ.Ε. 70/3/15439
«Παραγωγή, διάθεση και εφαρμογή προϊόντος γέλης (gel) αιμοπεταλίων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε ασθενείς με διαβητικό πόδι», ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ) / ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ ) (67,100.00 €)
Επιστημονικός Υπεύθυνος (Πα.Δ.Α.): Καθηγητής Σωτήριος Σούλης
Κοινοπραξία – Συνεργαζόμενοι Φορείς: ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΙΒΕΤ/ΑΤΤΙΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΕΚΠΑ/ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -ΕΛΚΕ –ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΔΙΠΥΚΠ/DBC