“DOMINO” – Εκπαιδευτική εφαρμογή για κινητά για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας

Το έργο DOMINO στοχεύει στην παροχή εκπαίδευσης στους σημερινούς και μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας μέσα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και την έγκαιρη παρέμβαση, αναπτύσσοντας την εκπαιδευτική εφαρμογή DOMINO για κινητά. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας και φροντίδας των εμπλεκομένων μέσω της βελτίωσης της έγκαιρης παρέμβασης και πρόληψης της ενδοοικογενειακής βίας.

Τα αποτελέσματα του έργου είναι ένα παιδαγωγικό πλαίσιο, ένα διαδικτυακό μάθημα και η εφαρμογή DOMINO για κινητά. Το παιδαγωγικό πλαίσιο αναπτύσσεται μέσω της χαρτογράφησης των εκπαιδευτικών αναγκών για την ενδοοικογενειακή βία των επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας και των εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε κάθε συμμετέχουσα χώρα μέσω συζητήσεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων. Το διαδικτυακό μάθημα DOMINO (5 ECTS) αναπτύσσεται με βάση το παιδαγωγικό πλαίσιο. Το διαδικτυακό μάθημα είναι αυτό το οποίο αποτελεί τη βάση για το τελικό προϊόν του έργου, την εφαρμογή DOMINO για κινητά. Επιπλέον, η ανάπτυξη της εφαρμογής για κινητά περιλαμβάνει τις λειτουργικές και τεχνικές ρυθμίσεις και την πιλοτική εφαρμογή της από σημερινούς και μελλοντικούς επαγγελματίες υγείας και πρόνοιας.

Οι τελικοί χρήστες του έργου DOMINO είναι οι οικογένειες που έχουν εμπειρία ενδοοικογενειακής βίας. Ενισχύοντας την προσβασιμότητα στη γνώση και την εκπαίδευση των σημερινών και μελλοντικών επαγγελματιών για την έγκαιρη παρέμβαση και την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, το έργο DOMINO προσπαθεί να βελτιώσει τη φροντίδα υγείας και τη σωματική και ψυχική ευεξία των εμπλεκομένων σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Τίτλος Έργου: “DOMINO” – Εκπαιδευτική εφαρμογή για κινητά για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας

Χρονική Διάρκεια Έργου: 1 Απριλίου 2021 – 31 Μαρτίου 2023

Ιστοσελίδα Έργου: https://domino.turkuamk.fi/

Πλαίσιο & Ποσό Χρηματοδότησης Έργου: Erasmus+ KA2 – Στρατηγικές Συμπράξεις

Ποσό Χρηματοδότησης Έργου: 212.795€ (Πα.Δ.Α.: 34.635€)

Επιστημονικός Υπεύθυνος (Πα.Δ.Α.): Ευανθία Σακελλάρη

Κοινοπραξία – Συνεργαζόμενοι Φορείς:
Turku University of Applied Sciences, Φινλανδία (συντονιστής)
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Ελλάδα
Riga Technical University, Λετονία
ESEL, Πορτογαλία
Turku Mother and Child Home and Shelter Association, Φινλανδία

Ερευνητικές Δημοσιεύσεις:

Sakellari E., Murto T., Häsänen M., Turunen T., Modhwadia H., Sotto-Mayor de Carvalho Pinto M.L., Ferreira Dos Santos M.A., Lagiou A. (2023). “DOMINO – Stop Domestic Violence”. An Educational Mobile Application. Studies in Health Technology and Informatics, 305: 72-75.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα του έργου είναι:

Προηγούμενο άρθροΑνάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων λύσεων για την επεξεργασία υβριδικών υλικών και νανοϋλικών με χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης
Επόμενο άρθρο“wExchange” – Προαγωγή της ψυχικής ευεξίας μέσω διαδικτυακών ανταλλαγών σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης